Történet

 

Az étterem épületének helyén a XX. században kovácsműhely működött – melynek cégtáblája a bárpult fölött látható. A jelenlegi tulajdonosok e régi műhely helyén valósították meg álmukat 2001 – ben, melyben a régi magyar vidéki kovácsvilág hangulatát ötvözték a régi amerikai vidéki lópatkoló- és fogadó állomások – Saloon – ok atmoszférájával, emléket állítva e letűnt korok névtelen hőseinek és vándorainak. Az étterem kialakítása és különleges kínálata ma is vonzza az országutak vándorait; az átutazó turistákat, kamion sofőröket, motorosokat utazó ügynököket, a rövid megpihenésre vágyókat. Az épület elhelyezkedésének köszönhetően a vendéglő az évek során a környező helységek lakosságának kedvelt esti vacsorázó, békés, családos kiruccanó lehetőségévé vált.

A fogadótér rusztikus tégla, bazaltkocka, fagerenda, deszka, állatbőr berendezése remek lehetőséget nyújt a stílusos eredeti Észak – Amerikai relikviák, érdekességek bemutatására. A rusztikus tölgy és bükk vendéglői bútorzat szintén ezen miliő érvényesülését szolgálja .

Az étterem egyidőben 120 vendég számára tud kulturált, klimatizált étkezési lehetőséget biztosítani. A halk country zenének köszönhetően a meghitt vacsorára vágyók, a diszkrét beszélgetésbe merülők, de a szolid baráti szórakozás kedvelői is pihentető, egyben feledhetetlen kulináris élményre számíthatnak.

A XXI. századi nyitásnak köszönhetően a konyha kialakítása és a konyha technológia is már a XXI. századi elvárások, azaz a HACCP rendszer előírásai szerint valósult meg. Ennek és a minőség biztosításnak köszönhetően a legmodernebb körülmények között készülnek mind a tradicionális hazai, mind a különlegesebb nemzetközi ízeket hordozó étkek, fogások.